ANNONS

Eloise, 10 år, ställde ministern mot väggen

Eloise, till höger, tog tillfället i akt att förhöra sig om jämställdheten bland ministrarna. Gustav Fridolin fick även frågor av Sara, Amanda och Ida.
Eloise, till höger, tog tillfället i akt att förhöra sig om jämställdheten bland ministrarna. Gustav Fridolin fick även frågor av Sara, Amanda och Ida.
Sjöängskolans elever hade noga förberett sina frågor till utbildningsminister Gustav Fridolin.
Men Eloise i 4B gick utanför protokollet och slängde in en till:
– Har kvinnliga ministrar samma lön som du? undrade hon.
ANNONS

Sjöängsskolan hade celebert besök på fredagen. Både utbildningsminister Gustav Fridolin och Björn Andersson från FN:s befolkningsfond UNFPA fanns på plats för att lansera en FN-rapport, där man fokuserar på tioåriga flickors situation i världen och hur den påverkar de globala målen för ett hållbart samhälle.

– Eleverna fick ställa frågor till både utbildningsministern och FN:s representant vilket de tyckte var väldigt spännande, säger Angela Svensson, rektor på Sjöängsskolan.

Frågorna hade eleverna förberett i olika grupper under veckan.

Eloise frågade Gustav Fridolin hur eleverna kunde märka att Sverige jobbar för de globala målen. Sedan var tanken att hon skulle komma med nästa fråga till Björn Andersson.

Men Eloise var cool och tog tillfället i akt att ställa följande viktiga jämställdhetsfråga till Fridolin:

– Har kvinnliga ministrar samma lön som du har?

Gustav Fridolin svarade att ja, det har de.

Omkring 90 elever från årskurs fyra och fem fanns på plats vid besöket.

– Eleverna har jobbat hela veckan och diskuterat de teman som finns i rapporten, om barns och speciellt flickors möjligheter, säger Angela Svensson.

ANNONS

 

 

 

 

ANNONS