Elsa räddade ridskolehästen

När Elsa Nilssons ridskolehäst Fideli blev sjuk i vintras tog hon saken i egna händer. Via sociala medier och en skrammelbössa fick hon in 18 000 kronor så att Fedeli kunde räddas.

– Det är klart att jag blev ledsen när vi märkte att hon inte mådde bra. Hon är lite som ens barn som man tagit hand om mycket, säger Elsa Nilsson.

Det var sent i höstas som Elsa Nilsson, som går på en ridskola i Hjälmsättra, fick veta att hennes älskade ridskolehäst Fideli var sjuk.

– Jag visste att jag ville ingripa, men man är lite maktlös som 15-åring, så jag gick till mina föräldrar och vi bestämde oss för att ta hjälp av sociala medier. berättar hon.

Totalt samlade Elsa Nilsson in 18 000 kronor via Facebook och en skrammelbössa på ridskolan. Det gjorde att hästen Fideli kunde opereras. En cysta togs bort och nu kan Åkerbergaborna stoltsera med att ha bidraget till att Elsas favorithästen börjar må bra igen.

– Hon repar sig nu. Operationen var för dyr för ridskolan men det är många i Åkersberga som varit gulliga och satt in pengar, säger Elsa Nilsson.