ANNONS

Elverket: Församling gör affär med Ellevio

Kyrkan säljer sitt innehav i Vallentunas elverk.
Kyrkan säljer sitt innehav i Vallentunas elverk.
Kyrkofullmäktige har bestämt sig – löser in sina aktier i Vallentunas elverk.
ANNONS

Vallentunas församling accepterar Ellevios erbjudande att köpa församlingens aktieinnehav i Vallentunas elverk. Beslutet fattades i kyrkofullmäktige fem dagar innan tisdsfristen för aktiebudet på 94,25 kronor aktien, som elnätsföretaget har satt till den 29 september, går ut.

–  Eftersom Ellevio har meddelat att de tänker köpa bolaget utan att få 90 procentig ägarmajoritet som krävs för kunna tvångsinlösa aktier. Så fanns det ingen anledning för oss att ha kvar något ägarinflytande, säger Carl-Axel Olsson ordförande i Vallentunas kyrkofullmäktige.

Tänker på personalen

Vallentunas församling som är tredje största ägare i elverket med ett aktieinnehav på 1,3 procent tvekade först att sälja, och återremitterade frågan till kyrkorådet.

Anledningen var enligt ordförande Carl-Axel Olsson att komma fram till ett beslut som skulle bli minst skadligt för elverkets personal.

– Nu känner vi att vi har fått våra synpunkter besvarade från Ellevio att de tänker behålla personalen. Det var viktigt för oss i första läget.

– Sen ville vi få ut så mycket som möjligt av aktierna och väntar vi tills efter tidsfristen riskerar vi att få ett sämre pris. Men nu när alla har förstått frågan, kan vi i och med detta trygga kyrkans ekonomi och satsa på vår ungdomsverksamhet och pilgrimsområde.

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.