Elvira Madigan gästar Bredäng i cirkustappning

Parkteatern spelar Elvira Madigan. I bild från v: Fredrik Meyer, Albin Flinkas, Ellen Lindblad
Ellen Lindblad som Elvira Madigan, i bakgrunden Fredrik Meyer och Albin Flinkas.
Förbjuden kärlek, flykt och ont bråd död är ingredienserna i historien om Elvira Madigan.
Nu ger Parkteatern sin version i en nyskriven musikal.
Den 24 och 25 juni kommer den till Bredäng.

”Sorgerliga saker hända än i våra dar minnsan – sorgerligast är dock denna om Elvira Madigan”. Så börjar det gamla skillingtrycket om Elvira Madigan, skapat 1889 och mäkta populärt decennier därefter.

Den tragiska kärlekshistorien mellan cirkusartisten Elvira Madigan och löjtnant Sparre har också filmats flera gånger, bland annat av Bo Widerberg. Ingredienserna är dramatiska: Förbjuden kärlek, flykt och dubbelt självmord.

Paret hittades döda på den danska ön Tåsinge 1889. Bredvid dem låg löjtnantens tjänstepistol. Nu har Parkteatern tagit ett grepp om historien och frågar sig om det verkligen är ett vackert drama om att dö av fri vilja för sin kärleks skull.

Parkteatern Elvira Madigan 2019

Parkteatern spelar Elvira Madigan Foto: Markus Gårder

I den nyskrivna musikalen utlovas nya perspektiv på berättelsen om paret som skapade tidningsrubriker i hela Norden på 1880-talet. Räkna med liv och rörelse: föreställningen ges i en cirkusmanege fylld av akrobater, dansare och musiker.

Som vanligt blir det turné runt om i Stockholm. I söderort har Elvira Madigan redan spelats vid Farstabadet, Hägerstensåsen och i Skarpnäck.

Nu har turen kommit till Bredäng där den spelas den 24 och 25 juni i Bredängsparken på Odd Fellowvägen 63.  Båda föreställningarna ges klockan 19.

Emma Sandanam och Mette Herlitz har skrivit text och musik, regissör är Anna Ståhl. Föreställningen passar vuxna och barn från 7 år.