Elvira träffar politiker: ”Det finns för lite att göra i Väsby”

Elvira Bustos Söderström och hennes vänner i Upplands Väsby ska träffa kommunalråd Maria Fält (KD).
Elvira Bustos Söderström ska träffa kommunalråd Maria Fält (KD) för att diskutera ungdomsaktiviteter i Väsby.
Elvira Bustos Söderström och hennes vänner i Upplands Väsby ska träffa kommunalråd Maria Fält (KD).
Elvira Bustos Söderström och hennes vänner i Upplands Väsby tycker att det finns för lite att göra i Upplands Väsby.
Maria Fälth (KD), träffar Elvira Bustos Söderström för att diskutera ungdomsaktiviteter i Väsby.
Maria Fälth (KD), träffar Elvira Bustos Söderström för att diskutera ungdomsaktiviteter i Väsby.
Elvira Bustos Söderström, 14 år, och hennes vänner tycker att det finns för få aktiviteter i Väsby. De skrev ett brev till kommunen och nu ska Elvira träffa kommunalrådet.
– Vi tänkte att vi kanske verkligen kan göra skillnad, säger Elvira.

Fjortonåriga Elvira Bustos Söderström och hennes vänner tycker att det finns för få aktiviteter för unga i Upplands Väsby. De diskuterade frågan och skrev ett brev till kommunen.

– Jag har ju alltid tyckt om att göra förändringar. Vi tänkte att vi kanske verkligen kan göra skillnad, att de gör någonting åt det, säger Elvira Bustos Söderström.

Flera förslag

I brevet skriver de att ”vi ungdomar tycker att det är för lite aktiviter i Väsby. Förut fanns det Bio salong och kläd butiker som ungdomarna handlade ofta i”.

– Det närmsta bio man kan komma är Messingen, men vi skulle tycka att det fanns en salong som i Sollentuna liksom. En riktig biosalong, säger Elvira Bustos Söderström och fortsätter.

– Vid Medley hade varit kul om de kunde bygga ut det lite. Vi tycker att det är jättekul där men ibland kan det vara lite tråkigt.

Riktar kritik

De tycker också att kommunen bör anställa fler ordningsvakter eller poliser som ”kan åka runt i hela Upplands Väsby, istället för att bara prioritera station”, och riktar kritik mot Väsby Entré.

”Istället för att lägga ner massa miljarder på en tågstation som ändå kommer bli förstörd av ungdomarna så kan man istället fixa och fräscha upp hela Väsby”, skriver de.

Kommunalrådet svarar

Dagar senare hör Maria Fälth (KD), ordförande i Socialnämnden, av sig till Elvira för ett möte.

– Många tror att vi är otillgängliga och sitter bakom låsta dörrar och så. Men det är det sista vi gör. Hör man av sig ska man få tillbaka för det, säger Maria Fälth.

Kommer något av deras önskemål att uppfyllas?

– Det vet jag inte än. Effekten jag önskar är att vi träffas och jag förstår det de vill. Men det här måste vi nog lämna, det här är ju fyra frågor och det kanske kommer fjorton till medan vi pratar.

Den 20 juni träffas Elvira Bustos Söderström och Maria Fälth på caféet i Messingen.