ANNONS

EM-guldmedaljörer klara för Hammarby

Julia Ekholm och Therése Boström, både med varsitt EM-guld i bagaget, är klara för Hammarby Damfotboll.
ANNONS

Hammarby Damfotboll har stått för en stark säsongsstart och placerar sig efter fem spelade omgångar på en andraplats i Elitettan.

Vägen tillbaka till allsvenskan fortsätter och nu förstärks truppen med två nyförvärv i form av Julia Ekholm och Therése Boström.

Försvararen Julia Ekholm, född 1996, var med och tog EM-guld med F19-landslaget i somras och har tidigare spelat i Bolstanäs och AIK.

Inför den här säsongen flyttade hon till USA för spel och studier vid University of Central Florida. Men är hemma under sommaren och kommer att spela som amatör för Hammarby. Hon beräknas hinna med 7-8 matcher.

Det är en bra lösning för mig då jag får träna och spela matcher på hög nivå under sommarlovet när jag är här i Sverige inför nästa år i USA och inte minst inför U20 VM i höst, säger Julia Ekholm till Hammarby Damfotboll.

Mittfältaren Therése Boström, född 1993, tog även on EM-guld med F19-landslaget fast år 2012. Hon har tidigare spelat Damallsvenskan för både AIK och Umeå IK men spelar just nu i Team TG FF i Umeå och ansluter till truppen efter uppehållet i juli.

– Jag är nu klar med mina studier i Umeå och efter en säsong i division 1 vill jag spela fotboll på en högre nivå igen. Eftersom jag flyttar hem till Stockholm är jag glad och taggad över att kunna spela i Hammarby och få hjälpa laget i kampen om en plats i damallsvenskan. Både jag och Hammarby siktar högt och därför ser jag verkligen framemot att spela i laget efter sommaruppehållet, säger Therése till Hammarby Damfotboll.