Emil kan bli miljonär

Oppositionsrådet Emil Högberg (S) tävlar i kväll inför miljonpublik i Postkodmiljonären.        <u>Lite kort information om Emil Högberg:</u>  <i>Emil är 39 år och bor i Huddinge (där han även är uppväxt) tillsammans med fru och två barn. Huddinge. På fritiden älskar han att spela tennis, laga mat och att läsa.</i>  <i>Emil håller tummarna för att sina favoritämnen dyker upp i programmet: Sport och Historia. Helst undviker han frågor om Medicin och Mytologi. Om han vinner storvinsten kommer pengarna gå till en resa med familjen till New York där de ska bo på fint hotell och äta på bra restauranger. Han skulle även vilja köpa en biljett till US Open som sker nästa höst. </i>  <i>Emil är en hejare på frågesport och har tidigare varit med i både Jeopardy och Sport-jeopardy. </i>
Oppositionsrådet Emil Högberg (S) tävlar i kväll inför miljonpublik i Postkodmiljonären.     <u>Lite kort information om Emil Högberg:</u> <i>Emil är 39 år och bor i Huddinge (där han även är uppväxt) tillsammans med fru och två barn. Huddinge. På fritiden älskar han att spela tennis, laga mat och att läsa.</i> <i>Emil håller tummarna för att sina favoritämnen dyker upp i programmet: Sport och Historia. Helst undviker han frågor om Medicin och Mytologi. Om han vinner storvinsten kommer pengarna gå till en resa med familjen till New York där de ska bo på fint hotell och äta på bra restauranger. Han skulle även vilja köpa en biljett till US Open som sker nästa höst. </i> <i>Emil är en hejare på frågesport och har tidigare varit med i både Jeopardy och Sport-jeopardy. </i>
Oppositionsrådet Emil Högberg (S) intar i kväll heta stolen i tv 4:s Postkodmiljonären.

Vinner han pengar blir det en resa med skidflygning i Slovenien.

Han har tidigare varit livlina åt en kompis som tävlade i Postkodmiljonären i tv 4.

I kväll är det socialdemokratiska oppositionsrådet Emil Högbergs tur att själv sitta i heta stolen och svara på frågor för att ta hem som mest en miljon kronor.

Hur kommer det sig att du ska vara med?

– Jag tycker att det är roligt att tävla, spela och leka. Jag har en viss dragning till frågesport och har tidigare varit med i Jeopardy. Jag är något av en tabellbitare, säger han.

Det var i ett köpcentrum i julas som han sprang på ett frågeformulär till Postkodmiljonären.

Han fick såpass många rätt att han tog sig vidare till ytterligare en sollning och intervju för att till sist hamna i tv-rutan.

Vilka ämnen hoppas du få frågor på?

– Jag vill helst ha frågor om sport eller nutidsorientering.

Och vilka ämnen vill du inte ha frågor på?

– Mytologi, och tyvärr så kommer det ofta i frågesport.

Har du pluggat på lite extra om något?

– Jag kollade upp just de vanligaste gudarna, men annars går det inte att plugga på. Man får som mest femton frågor så det gäller att ha lite tur med de man får.

Om du vinner pengar, vad ska de användas till?

– För mig är det egentligen spänningen, leken och spelet som är poängen. Men vinner jag pengar åker jag på en resa med familjen, gärna till Planica i Slovenien där det finns skidflygning.