En anhållen för rån mot växlingskontor

Ett växlingskontor i Täby centrum rånades i onsdags.

Rånet kan ha kopplingar till dödsskjutningen i Bromsten samma dag.

Strax efter klockan tio på förmiddagen i onsdags rånade ett flertal personer ett växlingskontor i Täby Centrum.

Minst fyra personer, varav en eller flera var beväpnade med skjutvapen, rusade in på växlingskontoret i centrum. Ett överfallslarm löstes ut och polis åkte till platsen.

När polispatrullen kom fram hade rånarna flytt i två personbilar och på två mopedliknande fordon.

Rånarna ska ha fått med sig en okänd summa kontanter från växlingskontoret och de kastade ut fotanglar på Attundavägen under flykten. Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.

Ingen ur personalen skadades fysiskt vid rånet.

Under eftermiddagen hittade polisen en personbil och två mopeder som de tror har använts som flyktfordon. Fordonen beslagtogs och undersöktes av tekniker. Senare samma dag kunde polisen även gripa en person misstänkt för rånet. En person som under torsdagen även anhölls.

– Jag kan inte släppa mer information än så i nuläget, men vi har tekniskt material och annat som gör att vi jobbar vidare för att lösa fallet, säger Johan Smedberg vid polisen.

Rånet i Täby kan kopplingar till de två skjutningarna i Bromma förra veckan. På onsdagskvällen blev en 19-åring skjuten till döds i Bromsten och fredagsmorgonen sköts en 16-årig pojke vid bensinstationen vid Brommaplan.

Polisen är dock förtegen om vad som väckt dessa misstankar.

– Vi kommer att samköra de här två utredningarna, säger Lars Byström vid polisen.

Vid denna tidnings pressläggning fanns inga skäligen misstänkta för dåden.

Vi jobbar vidare för att lösa fallet.

strand spolades ner i vattnet efter skyfall

täby Sommaren har inte direkt bjudit på någon tropisk värme. I stället har vi fått regn och rusk, men det håller inte alla borta från bad­platserna.

Efter ett intensivt skyfall i början av förra veckan såg en läsare att sandstranden ­ på Täbysidan av Rösjön delvis hade förflyttat sig ner i vattnet. Han menar att samma sak ofta händer när det har regnat vid Rösjön.

Vem tar egentligen ansvar för stranden”, undrar läsaren.