ANNONS

En grön bloggsuccé

Vi hälsade på hos David Frenkiel och Luise Vindahl och lagade deras supergröna pizza på blomkålsbotten. Deras blogg har 200 000 unika besökare i månaden.
Vi hälsade på hos David Frenkiel och Luise Vindahl och lagade deras supergröna pizza på blomkålsbotten. Deras blogg har 200 000 unika besökare i månaden.
Veggobloggen blev till en app och ett heltidsjobb. Deras kokböcker har getts ut på sju språk men kommer först nu på svenska.

Räkna med att se mer av David Frenkiel och ­Luise Vindahl.
ANNONS

Vi lagar pizza på botten av blomkål och mandelmjöl. Låter det konstigt? Det funkar faktiskt och är dottern ­Elsas favoritpizza.

Men hur kommer man på en sådan idé?

– Vi hade sett amerikansk flatbread på blomkålsbotten och så testade vi oss fram, säger Luise Vindahl.

Luise vänder upp ”pizzadegen” på ett bakplåtspapper och formar den till en stor rund botten med kant. Sedan skickar hon in den i ugn­en för att förgräddas.

Bloggen Green kitchen stories föddes ur matlagningsfrustration.

– Varenda gång vi skulle laga mat ihop började vi bråka, ­säger Luise.

– Jag är vegetarian och som många vegetarianer åt jag väldigt mycket kolhydrater för att jag var rädd att inte bli mätt, säger David.

Luise åt kyckling och fisk, men undvek gärna kolhydrater.

– Till slut bestämde vi oss för att göra något åt det och se om vi kunde börja laga mer grönsaks­baserad mat, säger David.

ANNONS

Bloggen var först mest ett sätt att spara recepten, men så började folk hitta till den. Sedan var det som att den fick eget liv.

Egentligen är det lite motvilligt paret tar emot oss i sin tvåa med utsikt över Katarina kyrka. Hittills har de inte gjort intervjuer i hemmet, men det blir allt svårare att stå emot. Tills nu har de näm­ligen varit ganska okända i Sverige och har till exempel blivit intervjuade i The Guardian men inte i DN.

Bloggen har 200 000 unika besökare i månaden, men brukar aldrig finnas på topplistorna över svenska matbloggar eftersom den är skriven på engelska. De har sålt mer än 100 000 appar och David har kunnat säga upp sig från sitt jobb som AD på en tidskrift. Nu arbetar båda heltid med bloggen, appen och böckerna.

Pizzabottnen är klar. Vi hjälps åt att klä den i rött och grönt. Jag tänker att nu går de till överdrift med det gröna, men när jag sätter tänderna i pizzan fattar jag grejen. Bottnen håller ihop förvånansvärt bra och smakar gott i sig. Toppingen smakar sött och salt och tio nyanser av grönt. Den här kommer jag laga fler gånger.

ANNONS