De bytte tacos mot gourmépizza

 Jonatan Graf och Raúl Deza. sadlar om och öppnar italienskt.
Jonatan Graf och Raúl Deza. sadlar om och öppnar italienskt.
Jonatan Graf och Raúl Deza hoppar på den italienska trenden när de byter sin tacomeny mot italienska tapas och finare pizza på Birger Jarlsgatan.

I den mexikanska restaurangen Cobas gamla lokaler på Birger Jarlsgatan öppnar italienaren La Madrina. Det är helt nytt namn och kök, men krogen drivs fortfarande av Jonatan Graf och Raúl Deza.

Fakta

Mer italien

Jamie Olivers restaurang i Scandic Anglais har sedan en par tillbaka serverat surdegspizzor (bättre sent än aldrig)

Adria på Tulegatan serveras modern italiensk mat.

Taverna Brillo, ett stenkast bort,  har också tagit in en pizzaugn extra allt för att kunna få till den äkta napoletanska känslan .

Sedan någon månad tillbaka gör Meno Male, som också inspireras av staden vid Vesuvius fot, succé med sina pizzor på Roslagsgatan.

Varför har ni bytt inrikting? 

– Vi har lagt det sydamerikanska köket på is kan man säga, åtminstone i den här lokalen. Folk äter inte heller tacos varje dag så nu kör vi cicchetti i bardelen och klassisk italiensk restaurang på ovanvåningen, säger Jonatan Graf.

Cicchetti är italienska smårätter, en version av tapas och Jonathan berättar att det även kommer serveras enklare pastarätter. Självklart finns även gourmépizza på menyn (som snart borde vinna priset som årets Stockholmsrätt 2016.)

dsc06570

Nere i baren blir det italienska tapas

Vad gör ni med det mexikanska köket, som ni lagt på is? 

– Längre fram planerar vi en tequila- och piscobar samt en taco-och cevicherestaurang som ett hål i väggen. Fast i annan lokal.