En misstänkt efter nya skott i Hagalund

Blåkullahusen i Hagalund.
Blåkullahusen i Hagalund.
En person är misstänkt för grovt vapenbrott efter de nya skott som skakade Hagalund i veckan.

– Hen är känd av oss sedan tidigare, säger Johan Olsson på Solnapolisen.

Nattsömnen i Hagalund har störts flera gånger den senaste tiden av misstänkt skottlossning. Två nätter i rad i veckan har polisen fått in larm om smällar och skott.

– Den 11 april klockan 03.56 fick vi in larm om smällar. Natten efter, den 12 april vid 02-tiden, fick vi också in larm om smällar, säger Johan Olsson, operativ koordinator på Solnapolisen.

En person i ett flerbostadshus i Hagalund upptäckte också vad som misstänks vara skotthål i en fasad.

En person hämtades senare in av polisen.

– Vi har en person som är hämtad till förhör den 12 april misstänkt för grovt vapenbrott. Det kom till via inre spaning, sen kan jag inte berätta så mycket mer då vi kommer att ha en tung förundersökningssekretess. Vi kollar på händelserna ur flera olika infallsvinklar och vi jobbar intensivt för att reda ut de här misstänkta skottlossningarna, säger Johan Olsson.

Den förhörde är inte gripen eller anhållen, men är fortsatt aktuell i utredningen. Hen är känd av polisen tidigare, menar Johan Olsson.

Polisen uppmanar nu alla som sett eller hört något att fortfarande hör av sig och berätta på 11414.

– Gör gärna det, jag vill verkligen uppmuntra folk. Vi kommer att jobba mer trygghetsskapande i Hagalund nu och utveckla vårt kontaktnät där. Man kan ringa polisen eller mejla, eller komma till stationen på Sundbybergsvägen 15 och berätta, säger han.

Kan man som Hagalundsbo känns sig trygg?

– Jag förstår att det är obehagligt, men jag kan säga såhär att vi har inte sett att det är någon större fara för allmänheten, säger Johan Olsson.