En modevisning för Satelliten

På lördag är det modevisning i Sollentuna centrum. Alla modeller är lokala talanger och efter showen blir det auktion av de kläder som visats upp. Pengarna går sedan till Arena Satellitens ungdomsverksamhet.

Sollentuna Centrum satsar lokalt när de sparkar igång vårens mode med en visning och auktion på lördag.

Tidigare i månaden arrangerades en audition för att vaska fram lokala stjärnor som kunde visa upp butikernas vårutbud.

– Vi tycker att det är roligare att använda sig av lokala hjältar i stället för att beställa modeller från något företag, säger Katarina Holmström, marknadschef för Sollentuna Centrum.

Simona Rosi, 16 år, är en av dem som gick vidare från audition.

– Jag hörde talas om det förra året. Då ville jag och mina kompisar vara med men vi var inte tillräckligt gamla. Men nu i år kunde vi vara med och alla gick vidare från audition, säger hon.

Simona Rosi tror inte att modevisningen kommer att ge henne raketstart på modellkarriären men ser ändå fram emot visningen.

– Klart det skulle vara jättekul att vara modell. Jag har alltid tyckt om att fotograferas men just nu är det bara en kul grej. Det är inte som att ens karriär startats bara för att man är med här men det är alltid bra att ha en erfarenhet, säger hon.

Inför showen efterlystes Sollentunabor av alla åldrar, kroppar och utseenden. Och intresset var stort.

– Vi var väldigt glada över att det även kom mycket folk lite högre upp i åldrarna. Vi hade många som var 30-plus och inte bara tonåringar som det ofta blir när man arrangerar sådant här, säger Katarina Holmström.

Syftet med showen är dubbelt. Dels vill man hjälpa ungdomsverksamheten i kommunen, och dels vill man visa upp sina kläder. Plaggen i showen står butikerna i centrum för och efteråt auktioneras allt ut till högstbjudande. Pengarna som man får in går till Arena Satellitens ungdomsverksamhet.

– Mode är såklart viktigt. Det är en stor del av vårt utbud. Jag vet också att butikerna som deltar i modeshowen är positiva till att kunna lyfta fram ungdomsarbetet, säger Katarina Holmström.

Sollentuna Centrum har tidigare varit med och sponsrat Satellitens skolavslutningsfestival varje år. Men det här är första gången de stödjer ungdomsverksamheten på det här sättet med en modevisning och auktion.

Även Simona Rosi tycker att den välgörande delen av modeshowen är viktig.

– Vi gör ju det mest för att det är en kul grej men det är jättebra att det hjälper Satelliten också. De gör ju väldigt mycket bra för ungdomar i Sollentuna, säger hon.