ANNONS

En rosenröd dag för alla blomsterhandlare

Lotta Ring på Tyresö blomsterhandel arrangerar rosor inför en av branschens bästa försäljningsdagar.
Lotta Ring på Tyresö blomsterhandel arrangerar rosor inför en av branschens bästa försäljningsdagar.
Tyresö blomsterhandel har dubblerat personalstyrkan i dag. På Alla hjärtans dag säljer rosorna som smör.
ANNONS

– Det är en av våra största dagar på året. Vi har tagit in extra bemanning för att klara av trycket i dag, säger Kent Andersson.

Han har i 26 år drivit Tyresö blomsterhandel i centrum och har sett ut hur Alla hjärtans dag blivit allt populärare – i många år har försäljningen bara ökat.

Den vanligaste kunden är män i alla åldrar. Och de väljer främst rosor, som klassikerna tre röda rosor, eller den amerikanska varianten med ett dussin rosor.

– Det är som om kvinnorna förväntar sig en blomma på Alla hjärtans dag.

Själv kommer han ta med sig blommor hem i kväll.

– Ja, det är klart, annars vågar jag inte komma hem, säger Kent Andersson och skrattar.

Fakta

Ska du fira Alla hjärtans dag

Andreas Larsson, 39: ”Det ska jag säkert, vi brukar alltid göra något. Men det är en sån där ångestdag. Jag har en höggravid flickvän så det blir nog lugnt. Egentligen känns det lite som ett kommersiellt jippo.”
Matilda Hyldenfeldt, 16: ”Inte vad jag vet men vi får se. Jag tycker nog inte att det känns som en särskilt speciell dag direkt.”
Björn Bergman, 73: ”Nej, det där är ett sådant där affärsjippo. Man kan hitta på saker lite då och då i stället, det är min inställning.”
Elsa Tekeste, 35: ”Nej, jag accepterar inte den dagen. Min man finns i mitt hjärta varje dag. Inte bara en dag på året.”