”En skum protest”

P-automat vandaliserad med hårt byggskum.
Parkeringsautomat vandaliserad med vad som ser ut att vara hårt byggskum. Flera nya p-automater ska ha blivit förstörda senaste tiden, enligt trafikkontoret.
Flera nya p-automater har blivit vandaliserade.
"En skum protest", var en av många kommentarer i facebookgruppen Enskedebor när Anette Part lade ut en bild på den skumbombade parkeringsautomaten.

Trafikkontorets parkeringsreform med nya p-avgifter i Söderort har fått kritik från olika håll. Nu verkar det som att någon eller några handgripligen protesterat mot de nya parkeringsreglerna genom att vandalisera p-automater. Jan Prestberg, projektledare på Trafikkontoret, har fått uppgift om att tre-fyra stycken parkeringsautomater har blivit förstörda den senast tiden. Något slags skum, sannolikt hårt byggskum, har använts.  Jan Prestberg på trafikkontoret påpekar att skadegörelse inte är en utväg för att slippa betala.
– Kan man inte betala kan man egentligen inte parkera heller. Du är inte befriad från att betala även om automaten är trasig, säger han och hänvisar till rättspraxis.
Anette Part berättar att p-automaten, som hon fotade står i hörnet Nynäsvägen 353/Tvärvägen 3 i Enskede. En annan p-automat, som också råkat ut för skumvandaler, står vid busshållsplatsen i korsningen Gamla Tyresövägen/Sockenvägen.
– Det är polisanmält som skadegörelse, säger Jan Prestberg.