Välj ditt område

En vecka med skräck

Nyheter I veckan har skräckhistorier författats fram av blivande författare i Haninge. Det har nämligen varit skrivarkollo för barn i Haninge kommun.

Tina Billing på barn- och ungdomsavdelning på Handens bibliotek har varit med och arrangerat projektet Skrivarkollo. Det fanns pengar från regeringen att söka som går till gratis evenemang för barn mellan 6-18 år och det här var ett projekt som fick stöd.

– För den som är kvar i kommunen kanske har det väldigt tråkigt när alla kompisar är bortresta, då är det kul att ha nått att göra, säger hon.

Författaren Lena Ollmark har hållit i skrivarkursen där deltagarna har fått skrivövningar som de får testa, allt från jättelånga haranger och mindre, till att lära sig hur man bygger upp spänning och bygger karaktärer. Till exempel en huvudperson som utsätts för det den är mest rädd för. Lena Ollmark menar att det hände mycket redan första dagen när hon gick igenom vad de skrivit.

– Jag tycket det var jättekul, det dyker upp en massa idéer och de är duktiga på vad de gillar och inte gillar, säger hon.

Slutmålet med lägret var att skriva en lång spökhistoria som skulle innehålla alla delar, en bra huvudperson, kul tvist, struktur och slutligen en riktigt bra skräckhistoria med alla pusselbitar på plats.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Morgonkollen

Två rån i Haninge – samme gärningsman?

Brott

Personal gömde sig på toa vid rån mot butik

Brott

Våldsvågen: Fyra personer dödade på en vecka

Nyheter

Polisrazzia mot förening i Rinkeby

Dådet skedde i bostadsområdet mellan Södra Jordbrovägen och Jordbro parklek
Brott

Grannar om mordet i Jordbro: ”Vi hörde skrik”

Nyheter

Älg på visit i Tallkrogen sköts ihjäl