ANNONS

Enebybergsungdomar i protest: ”Lämna våran gård i fred”

Protest, gården, Enebyberg, Danderyd
Josefine Beming, Jackie Roupe och Elise Geiryd protesterar mot att Träffpunkten kan läggas ned.
Ungdomar i Enebyberg vill ha kvar sin gård. Kommunen föreslår att lägga ned den. Nu protesterar de mot förslaget och har samlat in namnunderskrifter och lämnat till kommunen.
ANNONS

Efter att Danderyds kommun har föreslagit att lägga ner Träffpunkt Enebyberg har reaktionerna varit många. Några av de som går emot förslaget är ungdomar i Enebyberg.

En grupp med femteklassare som samlas på Träffpunkten har samlat in nästan 200 namnunderskrifter för att bevara ungdomsgården.

– Vi tycker att det här förslaget är jättedåligt. Om de lägger ner gården kommer många av oss bli sittande ensamma framför datorn. Eller att vi lallar runt i centrum och då finns det risk för att någon förstör, säger Jackie Roupe som är en av initiativtagarna till protesten.

Fler nedskärningar i Danderyd – Träffpunkt Enebyberg bantas

Lämnat listor till kommunen

Namnlistorna har skrivits under av barn, föräldrar, lärare och personer de har mött på Enebybergs torg. Där har de skrivit kreativa skyltar mot förslaget. ”Lämna våran gård i fred” står det på den mest färgglada skylten.

Under måndagen lämnade de in namnlistorna till kommunen. Kultur- och fritidsnämnden har sitt möte under tisdagskvällen där det ska beslutas vad som ska hända med Träffpunkt Enebyberg. Då kommer flera personer kommer att samlas utanför slottet för att protestera.

Jackie Roupe har flera förslag på vad kommunen skulle kunna göra istället för att lägga ner. Både så att kommunen får in mer pengar men också mindre utgifter.

– De skulle kunna ta ut en avgift för att gå på gården och ta högre priser på saker de säljer. Sedan behöver de inte köpa in så mycket saker, säger hon.

ANNONS

Från och med höstterminen får även femteklassare gå på Träffpunkten. De som går på ungdomsgården vittnar om att det ofta är helt fullt i kapprummet.

Fullt hus på möte om nedläggning av seniorträff i Djursholm