ANNONS

Eneroth: Även ni borde klara sommarlovskortet

Tomas Eneroth (S) tycker att även Stockholm borde få fram sommarlovskortet i tid.
Tomas Eneroth (S) tycker att även Stockholm borde få fram sommarlovskortet i tid.
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) ryter ifrån i frågan om sommarlovskort för unga. Hinner andra landsting klart i tid borde det gå även för Stockholm, menar han.
ANNONS

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) tycker att moderaterna i Stockholms läns landsting är ute i ogjort väder när de säger att de har fått för kort om tid att förbereda sommarlovskort för unga.

– Runt om i landet ser vi att man redan har kommit långt i förberedelserna och välkomnar den här satsningen. Går det för andra regioner borde även Stockholm klara det. De borde lägga tid på att hitta lösningar i stället för att leta fel så att också Stockholms ungdomar kan åka gratis kollektivtrafik i sommar, säger han.

Beslut om en ny förordning, där regeringen satsar 350 miljoner kronor, väntas under april. Sedan tar det fyra veckor innan beslutet vinner laga kraft. Det är för sent, och dåligt planerat av regeringen, har trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) rasat.

Men enligt Eneroth har alla fått information från näringsdepartementet under processen.

– Vi ser från andra regioner att man har valt att inte invänta regeringens slutliga beslut utan påbörjat förberedelser i förväg. 

Den slutliga beredningen av förordningen kommer att påskyndas så mycket som möjligt och regeringsbeslut kommer att tas inom kort, enligt departementet.

ANNONS
ANNONS