Engagerad profil i Vallentuna har avlidit

Lokalprofilen Nils-Gunnar Gyhlenius har avlidit, 88 år gammal. Nils-Gunnar blev känd för Vallentunas nationaldagsfirande som inneslöt människor från alla länder.

Det finns väl knappt en förening i Vallentuna som inte har haft med Nils-Gunnar Gyhlenius att göra. Han har haft engagemang, såväl i Svenska kyrkan, politiken – för Moderaterna, Lugna gatan och som samarbetspartner till Showdansskolan Flex.

Mest känd blev Nils-Gunnar Gyhlenius för nationaldagsfirandet i Vallentuna. Han var eldsjälen som under 25 års tid arrangerade firandet där det mångkulturella stod i centrum.

”Vårt hjärta går med dig Nils-Gunnar Gyhlenius. Du var en fadder för våra unga dansare på Showdansskolan FLEX. Tillsammans med dig uppträdde vi på många Svenska Flaggans dagar i solsken och i regn…”, så skriver Maria von Hertzen, rektor för Flex på dansskolans Facebooksida.

Äkta öppenhet även i handling karaktäriserade Nils-Gunnar Gyhlenius, enligt vännen Lis Abazi. Han lärde känna Nils-Gunnar Gyhlenius på en resa till Estland med kulturskolan i Vallentuna. Senare engagerade han sig i Lugna gatan.

– Nils-Gunnar kom dit och bad oss skramla bössa för Rädda barnen. Det är få som skulle kunna tänka sig att folk inom Lugna gatan skulle vilja göra något sådant. Men för honom spelade inte ålder eller bakgrund någon roll. Han visade sin öppenhet i handling.

Nils Gunnar Gyhlenius lämnar efter sig hustrun Ulla Tolleryd Gyhlenius.