Engelsk motionstrend till Södertörn

Inte viktigast att vara bäst på Huddinge parkrun.
Inte viktigast att vara bäst på Huddinge parkrun.
Varje lördag, med start den 19 augusti, kommer det att arrangeras ett gratis motionslopp i Huddinge. Skaffa en streckkod och se hur du utvecklas över tid.

Konceptet med parkrun startade i England och har spridits till bland annat Irland, Australien och Sydafrika. De börjar även att växa allt mer i Sverige och nu startas alltså Huddinge parkrun.

Det är ett fem kilometer långt motionslopp som kommer att arrangeras varje lördag klockan 09:30. Man behöver bara anmäla sig en gång. Då går man in på parkrun.se/huddinge och skriver ut en streckkod som man sedan använder för att registrera sina tider varje gång man springer.

Gratis att delta

– I Sverige startade parkrun för nästan exakt ett år sedan och när Huddinge är igång kommer vi att ha fyra parkruns i Sverige. Det är Hagaparken, Örebro, Skatås i Göteborg och till sist Huddinge, säger Colm O’Callaghan som driver Huddinge parkrun.

Loppen kommer att börja precis intill Källbrinks IP på elljusspåret. Att delta är helt gratis och du kommer att kunna jämföra dina tider, som registreras varje lopp, på hemsidan.

Parkrun karta

– Hela idén med parkrun är att hjälpa folk som vill komma igång med sin träning och inte känna någon press på sin träning. Det handlar lika mycket om fikat efteråt som själva löpningen. Det hela bygger på att volontärer ställer upp varje vecka, säger Colm O’Callaghan.