ANNONS

Skolan: Bråk på jullovet kan ligga bakom

Jonathan Howell är presschef på Engelska skolan.
Jonathan Howell är presschef på Engelska skolan.
Enligt Engelska skolan är situationen under kontroll och eleverna kommer att skickas hem under dagen. Enligt skolans presschef Jonathan Howell kan händelsen ha att göra med ett tidigare bråk mellan personerna under jullovet.
– Vårt fokus är nu att ta hand om personal och elever, säger han till Mitt i.
ANNONS

Engelska skolans presschef berättar för Mitt i att de har situationen under kontroll och att elever kommer att skickas hem under dagen för att polisen ska kunna arbeta ostört med sin polisutredning.

– En person har blivit gripen och de som skadats har tagits till sjukhus, de ska under omständigheterna må okej vilket vi är väldigt tacksamma för, säger presschef Jonathan Howell.

Vårt fokus är att ta hand om personal och elever.

Jonathan Howell, presschef.

– Föräldrarna har blivit informerade och vårt fokus nu är på övriga elever och vår personal. Vi kommer att ha en stödgrupp på plats som man kan prata med.

På skolans Facebooksida bekräftar man också att situationen är under kontroll och att både elever och personal är säkra. Elevhälsoteam kommer att finnas på plats hela eftermiddagen med kurator och skolsköterskor samt elevhälsosamordnare.

Vet du någonting om vad som har föranlett händelsen?

– Polisen utreder händelsen och vad jag förstår så har händelsen anknytning till någonting som har hänt mellan dessa elever under jullovet.

ANNONS

Jonathan Howell uppger senare under eftermiddagen att skolan kommer att ha öppet under torsdagen.

– Schemamässigt kommer det att vara som vanligt, säger han.

Kommer den här händelsen att förändra er säkerhet framöver?

– Vi har redan en väldigt stark säkerhet. Vi har gjort det väldigt tydligt att föremål som de här inte får tas med till skolan, att de inte är tolererade. Det är ett budskap vi ska förstärka. Men det är också viktigt att föräldrar och samhället ger samma budskap, att barn är medvetna om att våld inte är ett bra alternativ.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.