ANNONS

Engelska skolan kan ha fått köttet: ”Oacceptabelt”

Pressansvarig Jonathan Howell om köttet på Engelska skolan
Jonathan Howell, presschef på Internationella Engelska skolan.
Engelska skolan ser allvarligt på risken att det omtalade polska köttet kan ha serverats i flera av deras skolor i södra Stockholm. Så allvarligt att friskoleorganisationen kan komma att byta leverantör.
ANNONS

Internationella Engelska skolan är en många skolor som varje dag serveras mat av skolköksföretaget Kleins Kitchen. Friskoleorganisationen driver sju olika skolor i Stockholms södra del och samtliga blev under helgen kontaktade av Kleins Kitchen med beskedet om att okontrollerat polskt kött kan ha serverats till eleverna.

– Det som har hänt är inte acceptabelt. Samtidigt vill jag poängtera att Livsmedelsverket ännu inte kunnat konstatera att köttet är dåligt eller att det faktiskt serverats på våra skolor, säger Jonathan Howell som är presschef på Internationella engelska skolans huvudkontor.

Kleins Kitchen levererar skolmat till ett 80-tal skolor i Stockholm och Engelska skolans skolor i Enskede, Älvsjö, Södermalm, Täby, Nacka, Liljeholmen och Tyresö är bara några av dem. Totalt handlar det om 239 kilo kött från ett polskt slakteri som kan ha hamnat i Stockholmsskolorna. På måndagen bekräftade skolköksföretaget att 26 skolor ska serverats köttet. Vilka skolor det är, vill de inte säga.

Kan komma att byta leverantör

För Internationella Engelska skolan är nästa steg att träffa Kleins Kitchen för att reda ut vad som faktiskt har hänt och dessutom få en inblick i hur skolköksföretaget jobbar.

– Vi förväntar oss att en svenskt företag som Kleins Kitchen ska leverera mat som håller en god kvalitet. Visar det sig att deras arbete inte ligger i linje med våra krav eller att de inte går med de förbättringskrav vi har på dem kan beslutet att byta leverantör vara ett alternativ, säger Jonathan Howell.

Sedan beskedet under helgen har både elever och föräldrar informerats om läget. Reaktionerna har varit varierande menar presschefen och berättar fortsättningsvis att ingen av eleverna på de sju berörda skolorna ska ha blivit sjuk.

– Vi serverar alltid tre olika rätter till lunch vilket gör att antalet elever som valt en av rätterna utan kött är fler än de som valt rätten med. Dessutom är det inte säkert att Kleins Kitchen levererat det dåliga köttet till oss.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.