ANNONS

Internationella engelska skolan öppnar i Väsby

Knivmisshandel vid Engelska skolan i Tyresö
Skolinspektionen godkände etableringen i slutet av juni i år.
Många föräldrar har nyligen fått hem en broschyr med information från Engelska skolan vid det här laget. Nu bekräftar friskolekoncernen att man öppnar skolan i Smedby nästa år.
ANNONS

Den nya skolan öppnar i ombyggda kontorslokaler vid Marabou.

– I augusti 2020 öppnar Internationella engelska skolan en ny skola för barn i klasserna förskola till nian, säger IES presschef Jonathan Howell.

Skolinspektionen godkände friskolans etablering i slutet av juli och tre månader senare godkände kommunen bygglovet, anpassningen av lokalerna och skolgården.

Enligt bygg- och miljökontoret anpassas lokalerna för drygt 600 elever.

– Enda sättet att söka en skolplats är genom att placera sina barn i kön till skolan, vilket hittas på skolans hemsida, säger Jonathan Howell.

Elever från andra kommuner

Upplands Väsby kommuns utbildningschef, Astrid Täfvander, är positiv till friskolans etablering.

– Vi har ett jättegott samarbete med alla fristående aktörer. Jag träffar skolornas huvudmän en gång i månaden, vilket är väldigt ovanligt i Sverige. Vi uttrycker oss positivt i princip till alla som vill etablera sig i Väsby, säger hon.

Enligt henne behövs fler skolplatser i kommunen, som måste anpassa sin egen skolverksamhet allt eftersom nya aktörer etablerar sig.

– Vi har en lokalförsörjningsplan och strategi vad gäller skolplatser tio år framåt. Men vi behöver anpassa de skolor vi själva ansvarar för. Sedan vet man ju inte varifrån de tar sina elever, från andra kommuner eller andra skolor i andra kommuner.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.