Engelska skolan får öppna i Österåker

Den 14-årige pojken har autism och epilepsi – och söker en skola för honom.
På Engelska skolan sker mycket av undervisningen på engelska.
Friskolekoncernen Internationella Engelska skolan har fått klartecken av Skolinspektionen att starta verksamhet i Österåker.

Redan om ett par år kan Internationella Engelska Skolan (IES), med plats för uppemot 900 elever, från förskoleklass till nionde klass, starta verksamhet i Åkersberga.

Skolkoncernen har fått godkänt av Skolinspektionen och nu återstår detaljplanearbete och bygge av skolan, som ska ligga vid Åkersberga IP/Kungsängen, söder om Östra Kanalstaden.

– Jag är mycket glad att Internationella Engelska skolan har valt att etablera sig i Österåkers kommun. Det ökar bredden och valfriheten för våra elever, säger Michaela Fletcher (M), kommunstyrelsens ordförande i Österåker.

På IES sker uppåt hälften av undervisningen på engelska och alla elever har en lärare som egen mentor.

På Wikipedia kan man läsa att IES är landets största fristående grundskoleverksamhet, med 34 grundskolor i bland annat Täby, Stockholm, Göteborg och Lund.

Huvudägare är den svensk-amerikanska grundaren Barbara Bergström och ett amerikanskt privatkapitalbolag. Sedan förra hösten finns bolaget även noterat på Stockholmsbörsen.