Enkät: Vill du jobba efter 65?

Amanda Nysköld är 21 år och har redan börjat pensionsspara.
Amanda Nysköld är 21 år och har redan börjat pensionsspara.
En undersökning visar att Stockholmarna tror att de kommer arbeta efter 65. Mitt i gav sig ut och frågade Brommaborna vad de tycker.
– Jag vill helst gå i pension innan, typ när jag är 50, säger Brommabon Amanda Nysköld.

Stockholmare tror att de kommer jobba längre än till 65, det visar en färsk Sifoundersökning om tankar kring ekonomi och pension. I resten av landet, förutom Göteborg som har samma siffror som Stockholm, tror däremot de flesta att de kommer gå i pension vid det traditionella 65-årstrecket.

Stockholmare beredda jobba ännu längre

Mitt i gav sig ut på stan för att fråga Brommaborna vad de tycker om det här:

Vill du jobba efter 65?

Amanda Nysköld, 21 år
– Jag vill helst gå i pension innan, typ när jag är 50. Just nu jobbar jag på Ica men jag vill bli sjuksköterska eller säljare sen. Jag har börjat pensionsspara, jag lägger undan 1000 kronor i månaden. Sen när jag är pensionär vill jag jobba när jag känner för det och resa och chilla.
Freddiy Azimdost, 56 år
– Jag kan inte gå i pension innan 65, jag är egenföretagare. Jag importerar varor från Spanien. Jag har en tjänstepension genom företaget men den kommer inte räcka. Sen skulle jag nog tycka att det var tråkigt att bara sitt hemma och rulla tummarna, jag mår bra av att jobba.
Maria Axelsson Henter, 66 år
– Jag gick i pension när jag var 63 för att kunna bestämma själv när jag vill arbeta. Det var underbart med friheten och har mer tid för mina vänner. Nu pendlar jag upp till Norrbotten där jag arbetar som läkare, men nu kan ju bestämma själv när jag vill jobba.