ANNONS

ENKÄT: Så har vi flyttat

Anders Rudenfeldt, 95, Lidingö:  ”Jag föddes på Lidingö, flyttade till Norrtull och därefter tillbaka till Lidingö när jag gifte mig. Sen har jag bott i Australien i 15 års tid där jag jobbade som reparatör. Sedan 1966 är jag tillbaka på Lidingö igen.”
Anders Rudenfeldt, 95, Lidingö: ”Jag föddes på Lidingö, flyttade till Norrtull och därefter tillbaka till Lidingö när jag gifte mig. Sen har jag bott i Australien i 15 års tid där jag jobbade som reparatör. Sedan 1966 är jag tillbaka på Lidingö igen.”
Ulla Ekvall, 81, Herserud:­  ”Jag är född på Lidingö. År 1959 köpte vi ett hus på Lidingö och sedan flyttade vi 2007 till Herserud. Är man född här så flyttar man inte gärna på sig, jag tror att vi är ganska unika på det sättet.”
Ulla Ekvall, 81, Herserud:­ ”Jag är född på Lidingö. År 1959 köpte vi ett hus på Lidingö och sedan flyttade vi 2007 till Herserud. Är man född här så flyttar man inte gärna på sig, jag tror att vi är ganska unika på det sättet.”
Gunnar Pedersen, 71, Näset:  ”Jag är uppvuxen vid Kottlasjön, därefter har jag flyttat ett antal gånger, men bara inom Lidingö. Jag flyttade en gång som barn sedan har det varit i vuxen ålder.”
Gunnar Pedersen, 71, Näset: ”Jag är uppvuxen vid Kottlasjön, därefter har jag flyttat ett antal gånger, men bara inom Lidingö. Jag flyttade en gång som barn sedan har det varit i vuxen ålder.”
Elias Lundin, 20, Baggeby:­  ”Jag flyttade till Stockholm från Dalarna. Först bodde jag i Bromma ett år innan jag flyttade hit till Lidingö.”
Elias Lundin, 20, Baggeby:­ ”Jag flyttade till Stockholm från Dalarna. Först bodde jag i Bromma ett år innan jag flyttade hit till Lidingö.”
Manuela Vikander, 27, Högberga:­  ”Jag är född i Colombia och när jag flyttade till Sverige bodde jag först i Botkyrka. Sedan träffade jag en kille som är född och uppvuxen här på Lidingö så nu bor vi här tillsammans.”
Manuela Vikander, 27, Högberga:­ ”Jag är född i Colombia och när jag flyttade till Sverige bodde jag först i Botkyrka. Sedan träffade jag en kille som är född och uppvuxen här på Lidingö så nu bor vi här tillsammans.”
Generellt flyttar Stockholmare gärna till grannkommunerna. Mitt i Lidingö träffade däremot många hemkära öbor som antingen stannat på ön år efter år, eller återkommit hem.
ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.