ANNONS

”Inte rätt att spara på snöröjningen”

Enkät snöröjning i Huddinge
Tumme upp eller ner? Mitt i frågade Huddingeborna vad de tycker om årets snöröjning.
Helgens snökaos fick Huddingeborna att gå i taket. Klagomålen över snöröjningen har vällt in till kommunen.
Vi frågade folk på stan vad de tycker om plogningen.
ANNONS

Vad tycker du om årets snöröjning? Bör kommunen satsa mer pengar på det eller - som utlovat - sänka skatten?

Hans Ledstedt, 59, Huddinge:
– Jag är nöjd. Faller det 20 centimeter på några timmar kan de inte trolla. Utifrån rimlighetskravet tycker jag att det är godkänt. Det finns andra saker som det är viktigare att satsa mer pengar på, som de gamla, barn och de som har det svårt. Men jag förstår att en och annan är drabbad av snön.
Fredrik Öholm, 36, Fullersta:
– När vi gick i 15 centimeters snömodd och var stressade till förskolan, då var det ett träningspass. Småvägarna har det varit sämre plogat på men de stora vägarna har varit bra. Men kommer det mycket snö bör man kunna förlita sig på kollektivtrafiken och då blir det omständigt om det inte plogas mer.
Ingrid Gebauer, 66, Huddinge:
– Där vi bor i en bostadsrättsförening har det varit perfekt. Men där kommunen har haft ansvar har det inte varit bra. Visst att man inte hinner röja när det kommer mycket på en gång men det ska finnas i bakhuvudet, att nu röjer vi på en gång. Jag tycker man ska satsa mycket på snöröjningen, för det kan bli mycket olyckor annars. Man ramlar även med broddar.
Ingegerd Nergårdh, 85, Huddinge:
– Det är väldigt svårt på promenadvägar.
Jag bor uppe i en backe och det är det svårt att ta sig upp. Det har varit väldigt halt vid busshållplatser och jobbigt. Det är inte rätt att spara in på snöröjningen. Men det kan inte vara lätt att planera för detta.
Jan-Åke Pettersson, 60, Huddinge:
– Här i centrum där jag rör mig har det varit ganska bra. Det har funkat hyfsat men jag tror att det är värre i villaområdena. Det är bättre att sänka skatten om man kan i stället för att satsa mer på detta, men jag pratar bara för hur snöröjningen är här i centrum.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.