ANNONS

Enni vill avgöra duellerna med forehand

Enni Zander vann i lördags sin singel mot Josephine Haraldson från Allmänna Lund TK.  FOTO: Kent Åkesson
Enni Zander vann i lördags sin singel mot Josephine Haraldson från Allmänna Lund TK. FOTO: Kent Åkesson
FOTO: Kent Åkesson
FOTO: Kent Åkesson
FOTO: Kent Åkesson
FOTO: Kent Åkesson
Enni Zander hade haft en tuff inledning i elitserie innan hennes och Näsbyparks TK:s första segern kom i lördags.

– Varje match är tuff. Jag har spelat riktigt bra i några.
ANNONS

Näsbyparks damlag är halvvägs i elitseriens seriespel. Enni Zander har spelat fyra singlar och fyra dubbelmatcher. Mot Lund vann hon sin första match, i singel mot Josephine Haraldsons och NPTK matchen med 4–2.

Sitt resultatfacit tar Enni Zander med jämnmod och tittar på vad matcherna ger på sikt. I turneringar når hon sällan så långt att hon möter elitspelare, vilket hon frekvent gör i elitserien.

– Jag får testa mig mot olika spelstilar. Och jag får utveckla min spelstil mot bra motståndare.

Enni Zander bygger sitt spel på en vass forehand. Hon går gärna runt för att bereda den plats, hellre än att spela backhand. Hennes backhand har utvecklats, men tryggheten finns i forehand.

– Med den kan jag hålla tryck från baslinjen, leta mig in i plan och förhoppningsvis avgöra duellerna.

Speciellt med elitserien är att man ingår i ett lag. Än mer speciellt är att spelarna har en coach att prata med i sidbytena.

– Just det anser jag är bra, säger klubbchefen Kenneth Bergbom. Coacher och spelare lägger normalt upp taktik inför match och får sedan inte kommunicera. Det som då ofta händer är att spelaren blir låst vid sin prestation utifrån taktiken. I seriespel kan vi hjälpa dem att flytta fokus till vad motståndaren gör; hitta dennes svagheter.

Han pratar om tennisens schack.

– Unga spelare som Enni kan direkt, och för framtiden, ha nytta av att lära sig släppa tanken på ett avgjord game och se möjlighet i nästa, säger Kenneth Bergbom.

ANNONS

– Om coaching i matcher är bra eller dåligt beror på vad de säger, säger Enni och skrattar. Ibland är man inte mottaglig, men jag upplever att det är positivt.

Med tennisgymnasiet som plattform vill Enni ut i Europa och spela ITF-turneringar. I nästa fas är planen att gå tenniscollege i USA, sedan ska hon ut i WTA-cirkusen.

– Man måste väl ha drömmar, eller? säger Enni Zander, som i de tre återstående matcherna, närmast mot Lidköping den 25 november, ska göra sitt för att hålla NPTK kvar i elitserien.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.