Ensamma ­föräldrar får ny träffpunkt

Under våren drar organisationen Sveriges Makalösa föräldrar (SMF) i gång ett projekt med olika mötesplatser runt om i Stockholms län.

Även Hägersten har nu fått en egen träffpunkt.

Varje lördag från och med den 17 mars inbjuds ensamstående föräldrar och barn till fika i Midsommargården, Telefonvägen 20, i Midsommarkransen.

Tanken med mötesplatserna är att det ska finnas ett nätverk i närheten av där man bor.

– Bor man utanför stan har man inte alltid tiden eller orken att ta sig dit, och ibland inte heller råd, säger Helena Johnzon Dahl, projektledare.

Projektet Mötesplatsen är finansierat av Ungdomsstyrelsen och ska vara ett ställe där ensamföräldrar och barn kan träffas för olika aktiviteter. Det kan handla om att bara sitta och fika och prata med andra, få peppning och stöd, eller lyssna på en föreläsare.

– Det skulle vara jättekul om medlemmar hörde av sig och berättade mer om vilka aktiviteter de vill ha, säger Helena Johnzon Dahl.

Sveriges Makalösa föräldrar arbetar med politisk opinionsbildning och har bland annat jobbat hårt för att uppmärksamma ensamföräldrars ekonomiska situation. Organisationen arbetar också för att ge medlemmarna ett socialt stöd i form av nätverk och mötesplatser.

Av Sveriges 1,9 miljoner barn och ungdomar bor enligt SMF närmare 500 000 tillsammans med en av föräldrarna.

Träffarna på Midsommargården hålls mellan klockan 13 och 15.

Bor man utanför stan har man inte alltid tiden eller orken att ta sig dit.helena johnzon dahl projektledare