ANNONS

Enskede IK kan bli Årets eldsjäl

Gåfotboll har premiär i Stockholm på Enskede IP.
Mitt i söderort var med på den allra första träningen i våras.
Nomineringarna haglar över Enskede IK:s gåfotboll just nu. Verksamheten var nominerad till priset "Number 10" som delades ut av Zlatan Ibrahimovic på Fotbollsgalan i Globen i måndags.
Nu är Enskede IK en av fyra finalister till priset Årets eldsjäl i kategorin "Årets idrottsförening".
ANNONS

Enskede IK drog igång gåfotbollen i våras. Bakom satsningen ligger eldsjälen Helen Nordlöf som besökte lokala föreningar i Enskede och Årsta för att hitta deltagare. Mitt i söderort var med på den allra första träningen.

Förbjudet att springa på gåfotboll i Enskede

– Vid premiärträningen kom ungefär 50 nyfikna spelare mellan 55 och 89 år – och både män och kvinnor. Jag hade hoppats på i bästa fall tjugo spelare, så det blev succé direkt. Sedan har det bara rullat på. Jag får mejl och samtal flera gånger varje vecka om föreningar som vill börja med gå-fotboll och som vill ha tips och råd, säger Helena Nordlöf, i ett pressmeddelande.

En av fyra finalister

Gåfotbollen blir både en social mötesplats och rolig motionsform. Dessutom fylls tomma fotbollsplaner med pigga pensionärer på dagarna

– Mitt och Enskedes nästa mål är att ha en stor cup och bjuda in alla föreningar nästa sommar. Sedan vill vi såklart ha seriespel också. 2025 ska gå-fotbollen vara en naturlig verksamhet i alla landets föreningar, säger Helena Nordlöf.

Klara, färdiga, gå: Och där blev de historiska

Nu är Enskede IK en av fyra finalister till priset Årets eldsjäl i kategorin ”Årets idrottsförening”. Svenska folket rösta fram sin favorit på www.aretseldsjal.se. Priset delas ut av Folkspel i samarbete med Riksidrottsförbundet. Vem vinnaren blir avslöjas under Eldsjälsgalan i mars nästa år.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.