ANNONS

Enskedeparkens bageri har fått en gulddrake

Enskedeparkens bageri har bara funnits i drygt ett år, men har redan hunnit bli väldigt populärt. På måndagskvällen utsågs det till Stockholms bästa kafé och prisades med en gulddrake.

– Jag tycker att juryn är modig som vågar välja oss, säger ägaren Jarl Tungelstedt.
ANNONS

Grattis!

– Tack, det känns underbart! Det var överraskande, det är ingenting som vi ens har pratat om. Det är väldigt stort för oss, säger Jarl Tungelstedt som driver kaféet tillsammans med sin hustru Charlotte.

Han vill betona att det är ett lagarbete och att det inte hade gått utan de anställda och gästerna.

I juryns motiverings står att ” Den lilla faluröda stugan har gjort storstadsverklighet av det lantliga kafé vi drömmer om – en nostalgisk fantasi av surdegsfrallor, smöriga bakverk och smakfulla soppor. Ett utflyktsmål som inte är för stort och inte för litet, med precis det vi längtat efter, och så det där lilla extra som vi inte hade räknat med. Som fredagpizzorna som redan blivit en institution söder om söder. Miljö, mat och bemötande – på Enskedeparkens bageri hänger allt ihop.”

– Jag kan bara säga att jag tycker att juryn har mod och integritet som vågar välja oss. Vi ligger ju inte i stan, säger Jarl Tungelstedt.

Dagens Nyheter delar varje år ut gulddrakar till restauranger i olika prisklasser. Söderortskrogen Aloë som ligger i Älvsjö var nominerad i kategorin lyxkrog.

– Det är jättekul om ambitiösa projekt utanför stan uppmärksammas. Det här kan vara en signal för fler att ”kom igen, det går,” man måste inte ligga innanför tullarna, man kan dra igång något i förorten och ändå få gäster. Jag hoppas att fler vågar, säger Jarl Tungelstedt.

Jarl Tungelstedt säger att det varit ett väldigt roligt första år.

– Vi upplever att folk har saknat en mötesplats i området. Det känns som att fler och fler hittar hit, inte bara Enskedebor. Det är helt underbart att vistas i omgivningen i parken och i den gamla stugan. Det är en speciell plats, det är magiskt, säger han.

ANNONS

Vad kommer det här att innebära för er framöver?

– Jag tror att människor kommer till oss med högre förväntningar och det måste vi leva upp till. Det blir en utmaning, men det är stimulerande. Vi har en begränsad kapacitet och vi har bara 20 sittplatser inomhus. Men vi kan inte sätta igång och massproducera, vi måste behålla den höga kvaliteten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.