ANNONS

SKHLM:s centrumchef: ”Vi har förstärkt säkerheten”

smash and grab-kupp i Skärholmen centrum natten till den 9 oktober 2018. Här åkte det ut.
Entrén som rånarna kraschade sig ut ingenom med minst en bil.
SKHLM skärpte säkerheten efter smash and grab-kuppen den 25 september, berättar centrumchefen.
Ändå lyckades rånare rånarna krascha sig in i centrumet igen.
ANNONS

Maisoun El Abid Barakat, centrumchef för SKHLM, suckar djupt när Mitt i ringer upp för att prata om nattens smash and grab-kupp. Hon är bedrövad, inte minst för att det bara var två veckor sedan centrumet senast drabbades.

– Men jag vill betona att vi ständigt arbetar med säkerheten. Efter den förra kuppen förstärkte vi centrumets entréer. Hur vill jag inte gå in på men jag kan säga att de använde betydligt större kraft för att ta sig in den här gånger. De orsakade stora skador på entrén, säger hon.

Rånarna tog sig in i centrumet med minst två bilar, via parkeringsgaraget. De kraschade sig in genom glasdörrarna, som har metallinfattning. Sedan åkte de en bra bit in i centrumet fram till klädbutiken Johnells. Där forcerade de ståljalusin, tog sig in i butiken och stal kläder.

Nu ska centrumledningen se hur man ytterligare kan öka säkerheten. Det görs i samarbete med Polisen och andra samarbetspartners.

– Vi jobbar tätt ihop för att hitta lösningar, säger Maisoun El Abid Barakat.

Therese Åkerlund vid Skärholmspolisen leder förundersökningen. De höga priserna på märkeskläderna gör dem intressanta för kriminella, säger hon:

– Det finns en stor efterfrågan på stulna märkeskläder. De är ju mycket billigare än de man köper lagligt, så det blir  en bra affär både för säljaren och köparen.

ANNONS