ANNONS

Eolshälls 4H-gård hotas av bygge

Eolshälls 4H-gård kan vara illa ute.

Nu kräver stadsdelsnämnden att gården skyddas.
ANNONS

I trakterna kring Axelsberg och Mälarhöjden är många oroade över Stockholm vattens planerade avloppstunnel. Det som upprör är framförallt trafikstörningar, buller från arbetet och tunga transporter av bergmassor under byggtiden.

På Eolshälls 4H-gård som redan är påverkad av bostadsbyggande intill konstaterar man att även de kommer att drabbas hårt av tunnelbygget.

– Vi blir direkt granne. Vi är inte säkra på att vi klarar det här, säger föreståndaren Annika Eriksson.

Hon befarar att det kommer att bli som ett ”slagfält” alldeles inpå djur och barn som behöver lugn och ro. Omkring 500 barn besöker gården varje vecka och hundratalet funktionshindrade besöker Eolshäll för att rida.

– Folk kommer hit för att få lugn och ro. Vi arbetar ideellt och har inga kommunala bidrag. Vi går omkull direkt om vi inte kan bedriva vår verksamhet.

När stadsdelsnämnden sammanträdde i förra veckan enades man dock om ett yttrande om projektet från Miljöpartiet. Yttrandet handlar om att det är ett absolut krav att 4H-gården skyddas och får det stöd den behöver.

Stockholm vattens projekt ska förbättra stadens framtida avloppsrening. Efter påtryckningar har Stockholm vatten meddelat att man ska överväga att transportera bergmassor sjövägen. En eventuell nyordning meddelas i september.

Vi går omkull direkt om vi inte kan bedriva vår verksamhet.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.