Erbjöd gratis broddar – men de var slut

Snopna seniorer fick vända hem utan broddar. Obs, bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Snopna seniorer fick vända hem utan broddar. Obs, bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Stadsdelen gick ut och erbjöd gratis broddar till alla seniorer. Men det visade sig att det bara fanns ett fåtal broddar kvar.
– Det var lite olyckligt, säger Agneta Giliusson, på stadsdelsförvaltningen.

Stadsdelen gick i början av januari ut med att de delade ut gratis broddar till alla seniorer, ”som en del av stadsdelens förebyggande hälsoarbete”.

Men ett antal seniorer som tagit sig till de angivna adresserna fick snopet vända hem – utan broddar. De var nämligen slut.

Jag blev förbannad. Vi hade gått nästan från Gullmarsplan till Årstapaviljongen på hala trottoarer och så får man det svaret.

Årstabo.

– Jag blev förbannad. Vi hade gått nästan från Gullmarsplan till Årstapaviljongen på hala trottoarer och så får man det svaret. Det tycker jag är dåligt, säger en Årstabo.

Kommunfullmäktige beslutade 2016 att alla över 75 år med hemtjänst skulle få gratis broddar. Mitt i berättade att de blev försenade och inte dök upp förrän framåt vårkanten. Därför blev det många över som stadsdelen försökte dela ut i fjol. De som fortfarande var över skulle delas ut nu.

– Vår kommunikatör gick ut med det här, men det var ingen som stämde av med oss innan. När det kom ut hade vi väldigt få broddar kvar. Det var lite olyckligt, säger Agneta Giliusson, som arbetar med förebyggande verksamhet inom äldreomsorgen.

Passade på att informera om förebyggande arbete

Ylva Linde, kommunikatör, menar dock att broddarna tog slut snabbt efter att Mitt i söderort skrev om utdelningen.

– När vi fick publicitet kom det jättemånga. Dessutom blev det väderomslag samtidigt. Vi blev lite tagna på sängen och broddarna tog slut, säger hon.

Agneta Giliusson tycker att de flesta som blev utan broddar har varit förstående.

– Fördelen är att vi har kunna informera om vårt förebyggande arbete. Vi har väldigt mycket fysisk träning och social samvaro. Det har lett till att flera har börjat på olika aktiviteter, säger Agneta Giliusson.