ANNONS

SD-topp erbjöd 50 000 för att kollega skulle avgå

Nya avslöjanden kommer kring Peter Wallmark (SD).
Nya avslöjanden kommer kring Peter Wallmark (SD).
Gruppledaren Peter Wallmark (SD) i Stockholms stadshus fortsätter att avslöjas med oegentligheter. I en artikel i Aftonbladet framkommer det att han erbjudit SD:s ordförande i distriktet 50 000 kronor i lön för att avsäga sig posten. Och sätta sig själv som andre vice ordförande.
ANNONS

För en tid sedan avslöjade Aftonbladet att SD:s gruppledare i Stockholms stadshus anställt sig själv som politiskt sekreterare och därmed plockat ut dubbla löner, vilket Mitt i berättat. Det var inga konstigheter med det, menade han då.

Nu avslöjar tidningen att Peter Wallmark år 2016, då som vanlig partimedlem, försökt manipulera valet till ordförandeposten i Stockholms stad. Han erbjöd den dåvarande ordföranden Jimmy Hesselbeck (SD) 50 000 kronor i lön om han avgick.

Det framkommer i bandade samtal som tidningen släppt.

Peter Wallmark siktade på maktposition

Jimmy Hesselbeck som blir intervjuad av tidningen säger att han avböjde förslaget och sa också att de erbjudit 100 000 kronor för att få igenom sitt förslag. Och förslaget gick ut på att Henrik Vinge (SD) skulle ta över ordförandeposten och Peter Wallmark skulle gå in som andre vice ordförande – Hesselbeck skulle bli vice ordförande.

 Jag är överhuvudtaget inte inblandad i det här

Henrik Vinge (SD) om förslaget.

Ett förslag som Henrik Vinge påstår att han inte haft kännedom om.

– Jag är överhuvudtaget inte inblandad i det här. Jag har aldrig hört talas om det här. Skulle jag fått frågan att vara med i en sådan styrelse som Jimmy Hesselbäck är vice ordförande i så hade jag tackat nej till det, säger han till tidningen.

ANNONS

Mitt i söker Peter Wallmark (SD) för en kommentar. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.