ANNONS

Här säljer Matdax billiga lussebullar – i augusti

lussebulle
Lusse lelle, lusse lelle – fem månader kvar till jul.
Är detta det definitiva tecknet på att sommaren är över?
På Matdax i Hagsätra, Högdalen och Hökis har man redan börjat ladda för juletider – med lussebullar till extrapris.
ANNONS

Stockholmarna har knappt blivit torra bakom öronen efter semestern – och i veckan väntas sommarvärme. Men på Matdax i söderort är sommaren ett minne blott. Här har man redan börjat ladda inför nästa semestersäsong.

I veckan kunde man nämligen köpa gula, juliga saffransbullar till extrapris i butikerna i Hagsätra, Högdalen och Hökarängen.

Skandal eller härligt okonventionellt? På Matdax i Hagsätra säljs traditionella lussekatter i stora lass. Foto: Läsarbild.

2 000 om dagen

För tio kronor kan man just nu knipa fem lussekatter.

– Vår leverantör bakade dem till förra högsäsongen och frös in dem. Nu hade de några pallar kvar i frysen som de ville bli av dem. Bullarna är jättefräscha, säger Magnus Norinder, butikschef i Hökarängen.

Och bullarna går som smör i solsken. I Hökarängen har man sålt 2 000 bullar om dagen.

– Det är ju ett väldigt bra pris, säger Magnus Norinder.

Saffransbröd – inte lussebullar

På söndag tar erbjudandet slut så det är först till kvarn som gäller. Enligt Magnus Norinder kommer det inte att bli några problem att bli av med de 30 000 inköpta bullarna.

ANNONS

– Det går som tåget, säger han.

Ärligt talat, är det inte lite väl tidigt?

– Nej, det tycker jag inte. En saffransbulle kan man äta när som helst på året. Hade vi kallat dem för luciabröd hade det varit en annan sak. Då hade det varit för tidigt.