ANNONS

En av tre unga erbjuds sommarjobb i Hägersten

Att få rensa i rabatter på sitt sommarjobb hör inte till ovanligheterna.
Att få rensa i rabatter på sitt sommarjobb hör inte till ovanligheterna.
Det är dags att börja söka sommarjobb och med lite tur kan man som ung få ett av de 300 sommarjobb som stadsdelen erbjuder. Platserna lottas ut och det är ungefär en tredjedel av alla sökande som får en plats.
ANNONS

Det kanske inte känns som att sommaren står runt hörnet, men för att få ett jobb i sommar behöver man vara ute i god tid. Ansökningstiden för de kommunala sommarjobben drog nämligen igång i fredags och pågår fram till den 17 mars.

– I år erbjuder vi sommarjobbsplatser åt 300 ungdomar vilket är omkring 20 fler än förra året, säger Carina Cronwall på Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning.

Förra året var det ungefär 900 ungdomar som sökte i Hägersten-Liljeholmen och i år räknar man att ungefär lika många kommer att söka. Det betyder att ungefär en tredjedel av alla unga som söker ett sommarjobb i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde får ett jobb.

Det är framförallt jobb inom förskolor, badhus, gruppboenden, daglig verksamhet och äldreomsorg som står till buds och man får sin plats genom lottning.

Prioriterar vissa områden

I Stockholm stad har man valt att prioritera socioekonomiska utsatta områden när man fördelar antalet sommarjobbsplatser. Rinkeby-Kista fick förra året 14,5 miljoner kronor medan Hägersten-Liljeholmen fick 3,5 miljoner kronor. Minst i hela staden fick Älvsjö som fick 600 000 kronor avsatta för sommarjobb.

Totalt i år har staden avsatt 82 miljoner i budgeten för sommarjobb, vilket är lika mycket som 2016.

Senast den 31 maj får man reda på om man fått ett jobb och lönen varierar efter ålder: 16-åringar får 85 kronor i timmen, 17-åringar 95 kronor, 18-åringar 105 kronor och 19-åringar 115 kronor i timmen.

Du söker jobb via stadens hemsida. 

ANNONS