ANNONS

Erfaren dj ska lära upp sportlovsfirare

DJ Quality håller i en i fyradagars workshop.Foto : Pressbild
DJ Quality håller i en i fyradagars workshop.Foto : Pressbild
Äntligen sportlov nästa vecka och nytt för i år i Skärholmen är en dj-skola. Leder work-shopen gör rutinerade DJ Quality.
ANNONS

– Ingen kommer att gå här-ifrån som ett proffs men jag hoppas kunna väcka ungdomars intresse i alla fall och lära dem lite om vad som krävs för att bli dj, säger Henok Abraham, eller DJ Quality som han kallar sig på spelningar.

Nästa vecka leder han sportlovslediga tonåringar genom en fyra dagar lång dj- och vj-workshop på ungdomsgården 2:a hemmet. Sedan avslutas det hela med en spelning. Han började själv stå i dj-båset redan som 15-åring.

– Då fick jag min chans, första gången jag provade var på Elevens val i Vårby gård och sedan gick jag en dj-kurs efter det. Bra dj-utrustning kostar runt 30 000 kronor, därför är det så bra med fritidsgårdar där man kan låna deras utrustning och bli bättre och bättre.

Men den viktigaste lärdomen han vill förmedla under sportlovet är att det inte räcker med talang.

– Man bara behöver vara duktig till 50 procent för att bli en bra dj. De andra 50 procenten handlar om att vara en bra människokännare och kunna marknadsföra sig själv, säger Henok Abraham.

Det var under förra årets höstlov som man började med att arrangera workshops för Skärholmens unga, den gången fick ungdomarna prova på att skriva sina egna låttexter.

– Det var så himla lyckat! Och det var enormt kul att se hur ungdomar som aldrig hade stått på scen plötsligt stod och framförde sina egna låtar, säger Jörgen Lejon, utvecklingsledare på stadsdelsnämnden.

2012 års upplaga av sportlovet i Skärholmen kommer därför att gå i workshopens tecken. Den som hellre vill producera musik själv än spela kan få lära sig om musikproduktion och föredrar man i stället att måla, dansa eller lära sig att filma och redigera så kommer det finnas möjlighet till även det.

ANNONS
Fakta

Även fotboll

På fredagen hålls också en fotbollsturnering i Skärholmshallen för ungdomar i åldern 16–20.

Nytt för i år är att de 16 lagen kommer från hela länet för att delta.

I hallen erbjuds även föreläsningar, tävlingar och en spelning med DJ Quality.

Källa: STOCKHOLMS KOMMUN