Erik tolkar kända hitlåtar

Erik Winqvist ger sin egen föreställning Det blir bättre på onsdag. Till vänster står Thos Henley och Anton Bäckman från bandet Gränsen som spelar veckan därpå. Till höger regissören Christine Löfgren.
Erik Winqvist ger sin egen föreställning Det blir bättre på onsdag. Till vänster står Thos Henley och Anton Bäckman från bandet Gränsen som spelar veckan därpå. Till höger regissören Christine Löfgren.
Det bjuds på hitlåtar, progg och Bellman under fyra sensommarkvällar på Elfvik. På onsdag ges Det blir bättre med Elfviks Erik Winqvist i huvudrollen.

På Elfvik hörs hästar gnägga, höns kackla och får bräka. Gården har ett aktivt djurliv men det finns också ett aktivt kulturliv. På onsdag den 24 augusti drar en serie musikkvällar igång på teaterscenen i den gulmålade teaterladan. Elfviks alldeles egna estradör Erik Winqvist ger då föreställningen Det blir bättre.

– Den handlar om livet blir bättre eller inte med åren. Och jag tycker att det blir bättre med åren. Man får en annan syn på saker och ting. Det blir bättre, säger han.

Föreställningen bjuder på kända låtar men i nya tappningar. Det blir till exempel sånger av Håkan Hellström, Olle Ljungström, Carola, Gyllene Tider, Magnus Uggla och Laleh.

Erik Winqvist har turnerat med sin föreställning under våren och besökt både Skåne och Västmanland.

– Jag har utvecklat mellanpratet, det blir både allvarliga och mindre allvarliga ämnen. Och en del sketcher, säger han.

De övriga musikkvällarna innehåller på en stor blandning av genrer. På tisdagen den 30 augusti gästas Elfviks scen av proggruppen Gränsen. Det är en engelsman, Thos Henley, som ska underhålla med sitt band med nyskrivna låtar på svenska. Veckan därpå är det Erik Winquist igen som står på scen. Då ges föreställningen Dom som kände livet med musik av Dan Andersson, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk och Carl Michael Bellman. Sommarkvällar på Elfvik avslutas med Eva Bäckman som sjunger låtar av och med Edith Piaf, Jacques Brel och Allan Edvall.

Hur reagerar alla djur på gården?

– Djur tycker om bra musik. Jag bor inte så långt ifrån gården och jag har fått veta att när jag satt hemma och spelade saxofon en gång hade hästarna stannat upp och gillande vänd huvudet mot de håll som musiken kom ifrån.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.