ANNONS

Andrès Esteche bjuder på latino

Andrès Esteche bjuder på lationfusion.
Andrès Esteche bjuder på lationfusion.
När november är som mörkast blir det latinofest i Café Le Croissant. På scenen står Skärholmenbon Andrès Esteche och Caro & El Club.
ANNONS

Nyfiken på latinomusik som sällan spelas på våra breddgrader? På onsdag kväll finns chansen att höra den, alldeles gratis. Klockan 19 uppträder sångaren Andrès Esteche och bandet Caro & El Club på den nya kulturscenen i Café Le Croissant, i Skärholmen centrum.

– Det blir många låtar från Uruguay och Argentina, sådant som inte är så känt i Sverige där de flesta kanske förknippar latino med stjärnor som Shakira och Enrique Inglesias. Vår musik drar mer åt bossa nova, berättar han.

Swedish Latin Fusion heter konserten, eftersom musikerna blandar stilar och traditioner från flera håll. Det blir svängigt, men inte röjigt. Det är ju en liten scen.

– Det blir en akustisk version, lite lugnare än en del andra konserter jag ger, säger Andrès Esteche.

Andrès Esteche slog igenom i Fame Factory i början på 2000-talet och var med i Melodifestivalen 2003 och 2004. ”Just like a boomerang”, ”Olé Olé” och ”Bad temptation” är några av hans hits. Möjligen får man höra någon av dem under onsdagens konsert. Tanken är att varva hans repertoar med Caro & El Clubs.

– Caro & El Club är en av de mest etablerade latinobanden i Sverige så det är roligt att spela med dem. Just nu håller vi på att spela in en del nytt material, men det är inget som kommer med på konserten, berättar Andrès Esteche.

Sedan ett och ett halvt år bor han i Skärholmen, och trivs bra. Och på onsdag blir det första gången han uppträder på hemmaplan.

– Jag är otroligt glad över den nya kulturscenen i Café Le Croissant. Jag är stolt över att bo i Skärholmen och vill gärna uppträda här. Och så är det ju skönt att ha gångavstånd hem, för en gångs skull!

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.