ANNONS

Estelle ska gå på dagis i Djursholm

Det blev Danderyd framför Solna.

I veckan började prinsessan Estelle på förskolan Äventyret i Djursholm.
ANNONS

Med två och ett halvt år fyllda är tiden inne för prinsessan Estelle att ta sina första kliv in i skolvärlden. Och det är föräldrakooperativet, tillika ur-och skurförskolan, Äventyret i Djursholm som Kronprinsessparet valt för sin dotter.

– Kronprinsessparet blev rekommenderade Äventyret av vänner och Kronprinsessparet tror mycket på ur och skur-pedagogiken, och det var därför valet föll på just denna förskola, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare på hovet.

Förskolan Äventyrets ur- och skurpedagogik har sin grund i Friluftsfrämjandets stadgar som bygger på att vara mycket utomhus och vistas och leka i naturen.

– Det viktigaste har varit att Prinsessan Estelle ska få gå på en förskola där det finns möjlighet att vara utomhus så mycket som möjligt, tillägger Ulrika Näsholm.

Enligt hovet kommer prinsessan att vara på förskolan under veckodagarna, precis som vilket barn som helst.

Glädjande att prinsessans föräldrar valt en förskola i just Danderyd, tycker kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg (M).

– Det är naturligtvis jätteroligt att hon kommer att gå i en förskola i vår kommun. Det är ett kvitto på att vi har bra förskolor och verksamheter för barn. Hon är varmt välkommen hit och jag hoppas att hon ska trivas hos oss, säger han.

Det är naturligtvis jätteroligt att hon kommer att gå i en förskola i vår kommun.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.