ANNONS

Ett års fängelse för kvinnomisshandlare

Solna tingsrätt har dömt Husbybon till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning.
Solna tingsrätt har dömt Husbybon till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning.
Mannen tyckte inte om att hans fru studerade och ville inte passa sitt eget barn när hon bad honom.

Då blev han så arg att han slog henne.

Mannen har nu dömts till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning.
ANNONS

För några år sedan dömdes mannen från Hässelby för misshandel mot sin fru. När han kom ut ur fängelset gick kvinnan med på att ge honom en andra chans med tanke på deras gemensamma barn.

Men enligt en ny dom började mannen kort därefter att skrika åt, kränka och slå henne i det gemensamma hemmet i Husby. I polisförhör har kvinnan berättat att det var hon som skötte hemmet själv medan mannen tog hand om pengarna.

Den 9 februari förra året skulle kvinnan gå ut med sin syster. När mannen sov tog hon 500 kronor från mannens byxficka. Då vaknade mannen och undrade om hon tagit pengar. När hon svarade ja rev han henne, tog tillbaka pengarna och knuffade henne så hårt att hon ramlade, enligt domen. När hon låg ner slog mannen henne med ett knytnävsslag i ansiktet.

En annan gång skulle kvinnan till tvättstugan och hon bad då sin sambo ta hand om deras barn. Men det ville han inte och slog kvinnan i ansiktet.

Hässelbybon ska också ha misshandlat kvinnan vid flera tillfällen då hon kommit hem efter att ha studerat, något han inte gillade att hon gjorde.

Mannen menar själv att händelserna inte har inträffat. Solna tingsrätt bedömer kvinnan som mer trovärdig och hon får dessutom stöd av vittnen.

Tingsrätten har därför dömt mannen till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning och olaga hot. Han ska också betala ett skadestånd till kvinnan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.