Paul Lindquist (M): ”Ett hot mot våra öppna demokratier”

Landstingspolitikern och Lidingöbon Paul Lindquist (M) sitter i EU:s regionkommitté och befinner sig ofta i EU-parlamentet.

– Det som har hänt är fruktansvärt och ett hot mot våra öppna demokratier. Hur det här kommer att på verka vårt arbete är ännu oklart. Jag har fått information om att alla möten ställs in till och med sista mars, säger han.

Nästa inbokade möte i Bryssel är den 7 april.

– Om säkerhetsläget är så att jag kan åka eller inte får andra bedöma. Jag kan bara lite på de bedömningar som görs, jag har själv inte kompetens att göra en annan bedömning, säger han.

Han har själv inte varit på tunnelbanestationen som utsattes för attacken, men till flygplatsen har han varit många gånger.

Kommer du ändra dina resvanor på något sätt nu?

– Det vet jag inte. Men vi får inte låta attacken stänga ner samhället. Det är precis det de vill – att vi inte ska våga resa, träffas ha demokratiska möten. Men det måste finnas ett bättre säkerhetsarbete än det har funnits hittills.

Just nu är Belgien och Bryssel i sorg och chock, men Paul Lindquist tror att samhället måste tillbaka till ett normalläge ganska snart.

– Jag tror att ju fortare vi kan komma tillbaka till en normalsituation desto bättre, säger han.