ANNONS

Ett skejtcafé kan komma rullande

Alla skejtare kan få ett eget rullande kafé som ska rulla runt i stan.
Alla skejtare kan få ett eget rullande kafé som ska rulla runt i stan.
Gärdesbon Ants Neo vill bygga ett "Lastcykel-aktivitets-skateboard-café". Med cykeln planerar han att transportera runt brädor och barn i stan.
ANNONS

Ants Neo driver föreningen Sthlm Sub Surfers Gärdet Östermalm som har 2 000 medlemmar i huvudstaden.

Nu har han och föreningen bett om bidrag på 50 000 kronor från Östermalms stadsdelsförvaltning, för att bygga ett ”Lastcykel-aktivitets-skateboard-café” som kan köra runt stan.

– Det blir en stabil sak som är en meter bred och kommer ha fyra hjul. Den kan hålla för upp mot 300, kanske 400 kilo, så man kommer att kunna lasta rejält med utrustning, säger Ants Neo.

Tanken är att man med den nya cykeln skulle kunna transportera utrustning, men även 6-8 barn till skejtparker eller snöbackar i stan.

Redan i dag har Ants Neo en lastcykel, men den kan inte lasta lika mycket och det är bara han som kan köra den till parker där han ofta håller i brädkurser med materialet.

Nu skulle andra också lättare kunna köra runt materialet på den nya cykeln och sprida brädsporten.

– Fokus är att tillgängliggöra skateboarding och skateboardskola för att öka moderföreningens Sthlm Sub Surfers medlemmar från 2 000 till uppemot 10 000. Det vore schysst att kunna serva föräldrar och åkare med energibars, kaffe och annan dryck. Men vi skulle också kunna informera om föreningen, medlemskap, reservdelar till brädorna. Möjligheterna är stora med detta rullande flexibla koncept, säger Ants Neo.

– Vi skulle även kunna erbjuda förskolor transport till olika lekplatser eller andra utflykter.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.