ANNONS

Etta i Vasalund såld för rekordpris

Rekorddyr gata.
Rekorddyr gata.
Vad får man egentligen för 1,85 miljoner? Tja, kan du tänka dig flytta till en mysig gård utanför Möckleshult i Kronoberg får du 6 rum fördelade på spatiösa 170 kvadratmeter.
Eller så tjackar du en etta på 15 kvadratmeter i Vasalund – Solnas hittills dyraste lägenhet.
ANNONS

Het, hetare, Vasalund!

Nyligen såldes en etta på minimala 15 kvadratmetet för 1,85 miljoner kronor. Det gör lägenheten till Solnas dyraste någonsin, sett till kvadratmeterpris. 123333 kronor kvadraten gör att lägenheten ligger i nivå med innerstadspriserna.

Ettan som såldes ligger på Vasavägen i Vasalund och las ut med utgångspriset 1 395 000 kronor men i budgivningen gick priset upp med 455 000 kronor, en ökning på 32,6 procent.

För oss som inte sett den – vad gjorde att den drog iväg?

– Det är tre små lägenheter som sålts, och nu har två  gått för 122000 kvadratmetern och sen den här för 123000 kvadratmetern. En stor anledning till det höga kvadratmeterpriset är en liten yta, säger Linus von Hofsten på Svenska Mäklarhuset.

En ny kundgrupp har också gjort entré på Solnas bostadsmarknad, menar han.

– Det som slagit mig är att vi sett ett stort intresse för de här lägenheterna från människor som jobbar i Arenastaden på olika huvudkontor. Personer som kanske har sin bostadsort på andra ställen i landet, och som mer använder den som övernattning.

Är Solna nya innerstan?

– Nja, det är innerstadspris, men hade samma lägenhet sålts i innerstan hade kvadratmeterpriset blivit ännu högre. Med försiktighet kan man nog säga att i innerstan får man betala 100000 kronor per kvadrat oavsett vad man köper. Så är det inte i Solna, utan det beror på var i Solna och hur stor yta. På lägenheter upp till 25 kvadrat har du de här priserna, säger Linus von Hofsten.

ANNONS

Läs mer: Dallasskrapan får Solnas lyxigaste lägenheter

Läs mer: Rekordlång kö för bostad i Solna

Läs mer: Det är Solnas populäraste gata

Läs mer: Prisrekord på Parkvägen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.