ANNONS

Ettåring kvävdes av mynt – ambulansen kom inte

Ettåring satte i halsen. Ambulansen kom inte
SOS alarm sa att en ambulans kunde ta tid och frågade om Jenny och hennes dotter som kvävdes kunde ta sig in till sjukhuset på egen hand.
När ettåriga Ida satte något i halsen larmade mamman Jenny Carlsson SOS alarm och bad om en ambulans. Men ambulansen uteblev och Jenny fick själv ta sig till sjukhuset med sin dotter som började bli blå i ansiktet, skriver Aftonbladet.
ANNONS

Det var i tisdags som Jenny Carlsson i Stockholm upptäckte hur hennes ettåriga dotter Ida satte något i halsen. Hon märkte snabbt att läget var akut och larmade SOS alarm. Där blev hon kopplad till en sjuksköterska som frågade vad som hänt, rapporterar Aftonbladet.

– Jag sa att ”ni måste komma, det är något stort i halsen”. Ida skrek och försökte få upp det, men det kom bara ut slem och kräks, säger Jenny Carlsson till tidningen.

Men svaret blev i stället en motfråga om de inte hade möjlighet att komma in på egen hand.

Sa att det kunde ta tid

Jenny lade på luren och lade sin dotter – som nu börjat bli blå – i vagnen. En kvart senare ringde hon en sista gång och vädjade. Då gjorde sjuksköterskan en beställning av en ambulans, men betonade att det kunde ta tid.

Jenny kände att hon inte hade tid att vänta och ringde efter en taxi som körde in henne och dottern till Huddinge sjukhus. Där tog akutpersonalen hand om henne direkt och fick upp en tiokrona som fastnat i halsen.

Ni måste komma, det är något stort i halsen

Jenny Carlsson, mamma till ettåring.

Enligt Aftonbladet har en läkare på Huddinge sjukhus anmält SOS alarm som inte tagit del av anmälan men säger till tidningen att de kommer att utreda händelsen.