Experten tror på fortsatt prisrally

Elisabeth Antonsson och Roger Gullqvist har bott i Villa Bjällbo i 5 år. Nu ska de sälja huset till rätt pris. ”Målsättningen är att få tillräckligt betalt så vi kan köpa nästa bostad”, säger de.
Elisabeth Antonsson och Roger Gullqvist har bott i Villa Bjällbo i 5 år. Nu ska de sälja huset till rätt pris. ”Målsättningen är att få tillräckligt betalt så vi kan köpa nästa bostad”, säger de.
Bostadspriserna fortsätter att skjuta i höjden. Sedan 2013 har snittpriset på en villa gått upp med 51 procent.

Just nu ligger gigantiska villa Bjällbo i Farsta Strand ute till försäljning till ”rätt pris”. Mäklaren tror på en rekordförsäljning.

Den som vill bo i villa Bjällbo får vara beredd på att lägga tid på fönsterputsning. Det finns nämligen 92 fönster. Huset har elva rum och en boyta på 481 kvadratmeter.

Makarna Elisabeth Antonsson och Roger Gullqvist har beslutat att det är dags att sälja.

– Våra barn har blivit vuxna och flyttat så det är lite stort för oss, säger Elisabeth Antonsson.

Den tidigare ägaren Wonna de Jong, som bland annat medverkat i ”Den hemliga miljonären” i Kanal 5, totalrenoverade hela huset innan hon sålde det.

På väggarna finns bladguld och i taket finns mängder av struckaturer. Kakelugnen i ett av vardagsrummen är importerad från Italien. Mellan husets fyra våningar går en ”tvättunnel”, vilket innebär att man kan dumpa tvätten i sovrummet högst upp ner till tvättstugan i källaren.

– Jag tycker det är väldigt fina detaljer. Sen gillar vi att det är så stort och luftigt. Vi har haft många fester här, som max 130 personer. De försvann nästan i huset, säger Elisabeth Antonsson.

Inget pris är satt för villan, den säljs endast ”till rätt pris”. Mäklaren Lena Reinstam på A Home 4U tror att det kan bli en rekordförsäljning i området.

– Det kan det säkert bli, det ligger inte så många stor hus i området. Det är ett udda objekt, säger hon.

Vecka 33, alltså förra veckan, brukar vara den vecka då flest ger sig ut på bostadsmarknaden, enligt Hemnets statistik.

42 objekt låg ute till försäljning i Farsta, allt från små och stora lägenheter till radhus och villor. Samtidigt fortsätter bostadspriserna att rusa uppåt i Farsta stadsdelsområde.

På två år har snittpriset per kvadratmeter för en bostadsrätt stigit med 46 procent. Villapriserna har gått upp ännu mer – sedan 2013 har snittpriset för en villa ökat med 51 procent. Under årets andra kvartal kostade en villa i snitt 5,4 miljoner kronor.

Samtidigt som vissa experter talar om riskerna för att bostadsbubbland ska spricka säger Per-Arne Sandegren analyschef vid Svensk Mäklarstatistik – som samlar in data från hela Sverige – att ”ingen tror något annat än att priserna fortsätter uppåt”.

– Det är ett historiskt lågt utbud, extremt låga räntor, och låg produktion. Vi gör inga prognoser, men vi ser inga tecken på avmattning.

Fakta

Här är de dyraste försäljningarna i år

Källa: Hemnet