Explosion i Axelsberg – tv-serie spelas in

axelsbergs centrum
Tv-serien spelas in kring Selmedalsvägen och Axelsbergs centrum.
På måndag och tisdag smäller det i Axelsberg. Men ingen panik – det är Filmlance som spelar in en tv-serie för SVT.

På måndag och tisdag, 10–11 juni, kommer både en explosion och blåljussirener låta i Axelsberg. Det är produktionsbolaget Filmlance som ska spela in scener till en tv-serie som ska visas på SVT nästa vår. Både produktionsbolaget och SVT är förtegna om inspelningen.

–  Det jag kan säga är att det är en spänningsthriller förankrad i nutida samhällsproblematik, säger Jan-Erik Westman, kommunikationsansvarig på SVT.

Lappar har satts upp i området som förklarar att det inte finns någon anledning till oro om man stöter på extra många poliser kring Selmedalsvägen och Axelsbergs centrum.

Spelar in under måndag och tisdag

Omkring 50 statister kommer att fly ut från Selmedalsvägen 42 och spela poliser, brandmän och vårdpersonal. Polisbilar, brandbilar och ambulanser kommer också att vara där.

Inspelningsområdet spärras av när kamerorna rullar och tydliga skyltar ska sättas upp för att informera förbipasserande. Trafiken släpps på under avbrott i inspelningarna. Inspelningarna planeras pågå mellan klockan 12 och 22 både måndag och tisdag.

Det är inte första gången det smäller på film i Hägersten. I mars simulerades en explosion på pizzerian La Favorita på Hägerstensåsen. Då spelades tv-serien Top dog in, efter Jens Lapidus bok med samma namn.