Explosion i Flemingsberg – polisens tekniker på plats

EXTERN BILD - ENDAST PUBLICERING KOPPLAT TILL HÄNDELSEN Explosion Flemingsberg 17 juni 2019.
Explosionen har ägt rum i Flemingsberg.
En explosion har ägt rum vid entrén till en pizzeria, som ligger i anslutning till en bensinmack, i Flemingsberg. Det nationella bombskyddet är på plats, men ingen är vare sig skadad eller gripen.

Under natten, vid 01.24, har det varit fullt pådrag i Flemingsberg, efter att flera ringt in om en explosion i området. Polisen förstod senare att det rörde sig om en pizzeria som ligger i anslutning till en bensinstation.

– Vi har tekniker ute på plats och det jag kan säga är att det skett någon form av detonation. Jag väntar på återkoppling för att få veta mer, säger Åsa Wallentin på polisens ledningscentral.

Under natten har polisen spärrat av ett stort område och i gryningen dök det nationella bombskyddet upp för att se om det finns andra explosiva ämnen vid pizzerian.

Ingen ska ha skadats

Ingen har skadats och ingen är gripen. De tidigare vägspärrarna som satts upp med anledning av händelsen har nu tagits bort. Men ett område är fortfarande avspärrat för en teknisk undersökning.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Vid 08.15 meddelade polisen att tekniker är kvar och arbetar på platsen. En dörr till ett utrymme har skadats och det finns även vissa skador på fasaden.