Polisen kopplar ihop sprängningar i Solna

Polisen fick larm om explosionen vid 04-tiden på fredagsmorgonen.
Polisen fick larm om explosionen vid 04-tiden på fredagsmorgonen.
Polisen fick på fredagsmorgonen in larmet om ytterligare en misstänkt sprängning på Skytteholmsvägen i Solna. Det är andra sprängningen på samma gata inom en månad.

Den nya explosionen inträffade på andra våningen i bostadshuset på Skytteholmsvägen.

– Skadorna som uppstått är enbart materiella. Inga personskador och det har heller inte gått igenom dörrarna in till lägenheterna, säger Kjell Lindgren, presstalesperson hos Polisen i Stockholm.

Misstänker ni att det är en handgranat som sprängts?

– Ja, i alla fall av den information som jag tagit del av, säger förundersökningsledaren Anders Hägglund.

För tre veckor sedan inträffade en annan handgranatsprängning vid en bil på samma gata. Polisen har dragit paralleller mellan händelserna och verkar vara nära ett genombrott.

– Det finns ett samband mellan sprängningarna. Mer kan jag inte säga med tanke på den pågående förundersökningen, men fallet kommer att hamna hos en åklagare snart, säger Anders Hägglund.

Finns det någon misstänkt?

– Det kan jag inte gå in på, men ingen sitter frihetsberövad än.

Polisen har under fredagen förhört vittnen i området som kan ha sett händelsen.

– Eftersom händelsen inträffade mitt i Solna så är det många personer som rör sig i området dygnet runt. Det är inte säkert att alla har med händelsen att göra.

Mitt i har tidigare berättat om liknande sprängningar – med det som tros vara insmugglade handgranater. Bara i år har handgranater smällt åtminstone fem gånger i polisregion nord. Alla gånger så har det varit egendom som förstörts och än så länge har ingen person kommit till skada.

Men enligt Anders Hägglund ser polisen i nuläget inget samband mellan de två sprängningarna på Skytteholmsvägen och resterande händelser i norrort.