ANNONS

Polisens teori: Kraftig pyroteknik bakom explosionen vid Mood-gallerian

Polisen spärrade av Klaratunneln vid Mäster Samuelsgatan.
Polisen spärrade av Klaratunneln vid Mäster Samuelsgatan.
Ingen person ska ha kommit till skada, enligt polisen.
Ingen person ska ha kommit till skada, enligt polisen.
En kraftig explosion hördes strax efter sex på tisdagskvällen i området runt Mood gallerian på Mäster Samuelsgatan.

Polisen inledde en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, men under kvällen och natten pekar utredningen och uppgifterna mot att explosionen handlar om en fyrverkeripjäs.

– Teknikernas bedömning efter tisdagskvällen, gör att man pratar i termer om kanske en kraftig pyroteknisk pjäs eller kraftig smällare. Det finns ju inget annat, det finns inget som styrker att det handlar om någon allvarlig sprängladdning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen på onsdagsmorgonen.
ANNONS

Inga personer ska, enligt polisen, ha kommit till skada. Men en bil fick rutan krossad.

Lena Fredriksson som jobbar i en reception i närheten hörde smällen. ”Det lät som en explosion, betydligt högre än en bil som krockade.”, berättar hon för Lokaltidningen Mitt i:s reporter Louise Kristoffersson. Ett annat vittne beskrev smällen som ljudet från en bomb.

”Det fick hela huset att skaka”, sa han.

Ytterligare en person som befann sig i byggnaden mitt emot vittnade om kraftig vit rök som vällde upp efter explosionen.

Till en början var hela Mäster Samuelsgatan, från Regeringsgatan till Norrlandsgatan avspärrad. Men avspärrningen hävdes efter cirka en halvtimme för att enbart gälla från Klaratunnelns mynning och ner till Norrlandsgatan. Både räddningstjänst och polis hade fordon placerade i området.

Enligt polisen ska explosionen inte ha lett till några personskador. Däremot fick en bil som stod parkerad i närheten ett fönster skadat.

Polisens tekniker och bombtekniker undersökte under kvällen en restaurang, vars entré hölls avspärrad.

Enligt ännu en obekräftad uppgift till Mitt i:s reporter på plats kan det vara ett paket som kastats ut från en från en bil som gett upphov till explosionen.

Om uppgifterna säger Sven-Erik Olsson:

ANNONS

– Någonting har ju smällt, men vad vittnesuppgifterna säger, ja, det är ganska många vittnen hörda. Vi får se hur det sammanställs.

Ärendet utreds av citypolisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.